2 JAAR GARANTIE

SNELLE LEVERING

GRATIS VERZENDING

Lierblok Ultralicht 9000KG

https://www.vooruwbus.nl/web/image/product.template/3669/image_1920?unique=f491350 InStock

EAN: 9332018029232

€ 164,96 incl. BTW € 136,33 excl. BTW 164.96 164.9593 EUR € 164,96 incl. BTW
€ 0,00
Not Available For Sale

  Deze combinatie bestaat niet.

  Algemene voorwaarden
  30-dagen geld terug garantie
  Verzending: 2-3 werkdagen

  Past op alle voertuigen.

  Lierblokken Ultrlicht 9000kg

  Met een ARB snatch block kun je ladingen ophalen die twee keer zo zwaar zijn als de capaciteit van een lier, door de belasting op de lier met de helft te verminderen en het lieren vanuit verschillende hoeken te vergemakkelijken wanneer een ankerpunt recht vooruit niet de beste optie is.

  ARB Lierblokken zijn voorzien van zijplaten die strak tegen de katrol zitten, zodat de lierkabel er niet tussen vast kan komen te zitten. De groef op de katrol zelf loopt taps toe naar het midden, zodat verschillende kabelmaten kunnen worden gebruikt en de kabel goed vastzit, waardoor zijdelingse beweging tot een minimum wordt beperkt.

  Het 9000 kg snatchblok is gemaakt van zeer sterk materiaal met een lage dichtheid en is sterk maar licht, waardoor het ideaal is voor wedstrijddoeleinden.

  Toepassing:

  • Off-road lierherstel voor wedstrijden met een werklast tot 9000 kg [20.000 lbs].
  • Geschikt voor plasmatouw en staalkabel met een diameter tot 13 mm [1/2 inch].

  Kenmerken:

  • Persgevormde platen zijn gemaakt van zwaar koolstofstaal.
  • Uniek nieuw, door de computer geoptimaliseerd ontwerp drukt de platen onder belasting tegen elkaar voor extra ondersteuning.
  • Getrokken, afgeronde veiligheidsranden betekenen geen knelpunten meer bij een snelle berging en gemakkelijk laden en lossen van het touw of de kabel met één hand.
  • Dankzij het zelfrichtende ontwerp van de platen hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de positie van het blok tijdens het invoeren van de kabelspanning.
  • De as van Vanadium-staal is met olie geïmpregneerd in een gehard oppervlak voor een sterke, duurzame, corrosiebestendige, wrijvingsarme afwerking die geen extra smering nodig heeft (zie opmerking).
  • Revolutionair 2-delig katrolontwerp gemaakt van een composiet van slagvaste, zelfsmerende polymeren van ruimtevaartkwaliteit.
  • Het materiaal van de buitenste katrol vermindert slijtage en schade aan staalkabels aanzienlijk en vermindert fretting en schade aan kabels van het plasmatype in vergelijking met metalen katrolblokken.
  • Het materiaal van de binnenste katrol wordt in Duitsland gemaakt van een zeer gespecialiseerde lagerkwaliteit van zelfsmerend kristallijn polymeer, waardoor het spanblok in staat is om volledig ongesmeerd onder hoge belastingen te werken (zie opmerking).
  • Materialen met een hoge sterkte en lage dichtheid hebben een totale gewichtsvermindering tot 50% mogelijk gemaakt ten opzichte van andere snatchblokken met een vergelijkbare rating. Dit verbetert de resultaten tijdens getimede wedstrijden.
  • Geschikt voor gebruik met boegschalmgroottes tot grote 8,5 ton [18.739lb].
  • Kabeldiameter van (mm) 8
  • Kabeldiameter tot (mm) 13
  • Diameter wiel (mm) 112

  Opmerking:

  9000kg [20,000lbs] is de werkbelasting bij een inschakelduur van 5 minuten bij gemiddelde omgevingstemperaturen (22°C [72°F]), bij gemiddelde liersnelheden (d.w.z. 5 meter per minuut [16 ft per minuut]) in een niet-corrosieve omgeving. Bij het gebruik van een snatchblock onder extreme omstandigheden, zoals hoge omgevingstemperaturen, hoge snelheden, overmatige belasting (bijv. aangepaste liersystemen), enz. moet altijd het gezond verstand worden gebruikt, omdat dit verhoogde warmteniveaus in de naaf kan genereren, waardoor periodieke smering van de as nodig is.

  Dit product past op alle types voertuigen.